Contactlenzen

Contactlenzen2020-06-11T01:41:02+02:00

Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Contactlenzen

Waarom juist contactlenzen van Spierings Optiek?
Spierings Optiek heeft een goed bezochte contactlenspraktijk, met veel tevreden contactlensdragers tot ver in de regio. We leveren alle merken lenzen. We kijken altijd welk merk lenzen het best aan uw verwachtingen voldoet, en waar we het hoogste resultaat mee bereiken. We nemen ruim de tijd voor het aanmeten, de instructie, begeleiding en het oplossen van eventuele probleempjes. Er wordt gewerkt met de meest geavanceerde apparatuur. We vinden nazorg en begeleiding erg belangrijk.

Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Aanmeten contactlenzen

Ieder mens en dus ook ieder oog is anders. Wat voor de ene persoon een perfecte lens is, is voor de andere niet geschikt. Een persoonlijk advies en een persoonlijke contactlensaanpassing is dus van belang. Ons streven is het aanmeten van de voor u best mogelijke contactlens en het bieden van een optimale begeleiding en nazorg.

Er zijn contactlenzen in allerlei soorten, uitvoeringen en prijzen. Welke lenzen voor u het meest geschikt zijn hangt af van uw ogen, het type correctie en van de persoonlijke omstandigheden, wensen en verwachtingen. Na uitgebreid onderzoek van uw ogen wordt samen met u de beste keuze gemaakt. Een proefpassing is afhankelijk van het vereiste lenstype meestal kostenloos en geheel vrijblijvend.

De eerste stap is vaststellen van de benodigde oogcorrectie. Dit gebeurt met een oogmeetcomputer gevolgd door een zogenaamde subjectieve oogmeting waarbij u aangeeft welke sterkte het prettigste kijkt, en de beste gezichtsscerpte geeft.

Dan wordt met behulp van een zogenaamde biomicroscoop of spleetlamp het oog bekeken. Met dit apparaat kan het oog sterk vergroot gezien worden.

Ook meten we uw oogdruk.

Om voor ieder oog de juiste contactlens te kunnen kiezen is de pasvorm van groot belang. Dit kan o.a. bepaald worden met de corneatopograaf. Dit is een computergestuurd meetapparaat dat een soort oppervlaktekaart van het oog maakt. Hiermee kan de vorm van het hoornvlies (het doorzichtige voorste laagje van het oog waar de contactlens op rust) zeer precies vastgelegd worden.

Als alle gegevens verzameld zijn wordt er samen met u besproken welke lenzen voor uw ogen het meest geschikt zijn.

U krijgt uitgebreide instructies betreffende het opzetten en afnemen, het onderhoud en de behandeling van de juiste behandeling van de contactlenzen.

Afhankelijk van het type lenzen en uw ogen nodigen wij u uit om elke zes of twaalf maanden ons te bezoeken voor een preventieve controle. Dit is belangrijk, ook al heeft u geen problemen. Veel problemen kunnen namelijk vrij simpel voorkomen worden door op tijd actie te ondernemen.

Om voldoende tijd voor u te reserveren gebeurt het aanmeten van contactlenzen bij voorkeur op afspraak.

Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Vormstabiele lenzen

Zuurstofdoorlatende harde (O2) lenzen worden gemaakt van een speciale vormstabiele kunststof dat afhankelijk van het type in meer of mindere mate zuurstof doorlaat. Deze lenzen gaan relatief lang mee en geven vaak de hoogst mogelijke gezichtsscherpte, en zijn toepasbaar voor de meeste oogafwijkingen. De kans op sterkte toename van de ogen is met vormstabiele harde lenzen kleiner dan met een bril of zachte lenzen.

Harde zuurstofdoorlatende contactlenzen (O2) zijn er in zeer vele uitvoeringen, materialen en soorten. Dat maakt ze in principe geschikt voor bijna alle ogen. Voor hogere cylindersterktes en onregelmatige oogoppervlakken zijn ze in principe de eerste keuze. Natuurlijk zijn ze ook geschikt voor mensen die niet in deze categorie vallen.

De voordelen van vormstabiele contactlenzen

 • Lange levensduur van 2 tot 6 jaar (afhankelijk van lenstype)Vaak de best mogelijke visus (gezichtsscherpte)
 • Zeer geschikt voor onregelmatige oogoppervlakken (keratoconus)
 • Ze remmen bij myopie (bijziendheid) de sterktetoename van de ogen.
 • Ze zijn eenvoudig en goedkoop in onderhoud

De nadelen van vormstabiele contactlenzen

 • Volledige gewenning duurt ongeveer 2 weken. (langer dan bij zachte lenzen)
 • De lenzen zijn minder geschikt onder stoffige omstandigheden en bij bepaalde sporten.
 • Kans op verlies is groter dan bij zachte lenzen
 • Speciale zuurstofdoorlatende (O2) lenzen:

Torische lenzen

In de meeste gevallen wordt de eventueel aanwezige cylindersterkte door een normale zuurstofdoorlatende harde lens probleemloos gecorrigeerd. Als de cylindersterkte echter te hoog is voor afdoende correctie met een standaardlens (vanaf cylindersterktes van 3.00 dioptrie, dan zijn vaak speciale torische lenzen nodig. Deze lenzen hebben aan de binnenzijde verschillende krommingen en passen daardoor perfect op een oog met cylindersterkte.

Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Multifocale vormstabiele lenzen

De vormstabiele multifocale contactlenzen zijn een prima oplossing voor mensen die ook toe zijn aan een leesbril. Het innovatieve lensontwerp zorgt ervoor dat u zowel in de verte als nabij duidelijk kunt zien, zonder hinderlijke overgangen of scheidingslijnen. Met multifocale contactlenzen krijgt u het natuurlijke en comfortabele gezichtsvermogen voor veraf en nabij weer volledig terug.

Senso Select Zoom is speciaal ontwikkeld voor myopie (bijziendheid) alsmede hypermetropie (verziendheid). Dankzij toepassing van AB-technologie ontstaat een multifocale optiek die een uitstekende gezichtscherpte op elke afstand mogelijk maakt. De eerste keus voor multifocaal.

Voor wie?

De Senso Select Zoom is de ideale toevoeging voor iedereen die hoge eisen stelt aan goed zicht veraf, op tussenafstand en dichtbij. Het is de eerste keus bij een leesadditie tot 2,25 D

Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Bifocale vormstabiele lenzen

RESBYLIT,Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

De vormstabiele bifocale PresbyLite contactlenzen zijn een prima oplossing voor mensen die toe zijn aan een leesbril. Het innovatieve PresbyLite lensontwerp zorgt ervoor dat u, zonder hinderlijke overgangen of scheidingslijnen, zowel in de verte als nabij duidelijk kunt zien.Met PresbyLite contactlenzen krijgt u het natuurlijke en comfortabele gezichtsvermogen voor veraf en nabij weer volledig terug.

De PresbyLite contactlens heeft een uniek driehoekig leesdeel dat zich tijdens het nabij zien, wanneer u iets naar beneden kijkt, spontaan voor de pupil schuift. Hierdoor ziet u altijd optimaal. PresbyLite lenzen worden altijd speciaal op maat gemaakt. Zo bent u verzekerd van een optimaal draagcomfort en een uitstekende gezichtsscherpte

Ook als u al vormstabiele lenzen draagt en toch een leesbril nodig heeft kunt u deze lenzen gaan dragen. De PresbyLite lenzen zijn verkrijgbaar in 2 leesdeel profielen en in leessterkten vergelijkbaar met de leesbrilsterkten van +1.50 tot +3.00

 Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Zachte lenzen

Zachte lenzen in het algemeen
Het feit dat zachte lenzen vocht opnemen is een van de redenen dat ze zo comfortabel en zacht zijn. Het is echter meteen ook het nadeel van dit type contactlenzen. Ze nemen na verloop van tijd namelijk ook vuil en traanvocht bestanddelen zoals eiwitten en vetten op. Daardoor neemt de helderheid, het draagcomfort en de zuurstofdoorlaatbaarheid langzaam af. Zowel in verband met het comfort als uit veiligheidsoverwegingen is het om die reden naast een goede hygiëne en een goede verzorging belangrijk dat zachte lenzen op tijd vervangen worden. Op tijd is in dit geval een relatief begrip en kan voor iedereen verschillend zijn; afhankelijk van onder andere de traanvochtsamenstelling, het soort zachte contactlens en de soort vloeistof die gebruikt wordt.Tegenwoordig zijn de zogenaamde snelvervangingslenzen zoals maandlenzen en daglenzen om bovenstaande redenen de eerste keuze. Daarnaast zijn er ook de zogenaamde duurzame zachte lenzen die een zeer hoge kwaliteit hebben en in zeer veel verschillende uitvoeringen leverbaar zijn.

Niet elke vloeistof is zondermeer geschikt voor alle lenzen of lensmaterialen. Spierings Optiek heeft voor alle lenstypen de juiste en betaalbare vloeistof in huis, en kan u hierin goed adviseren.

Zachte lenzen worden gemaakt van een zeer flexibel en zacht kunststof dat vocht opneemt en daardoor zuurstof doorlaat. Deze lenzen wennen zeer snel (vaak maar enkele uren gewenning) en zijn beter geschikt om te dragen tijdens sporten en onder stoffige omstandigheden. Ze hebben een kortere gebruiksduur dan zuurstofdoorlaatbare (O2) harde lenzen en zijn (in standaarduitvoering) niet geschikt voor het corrigeren van alle oogafwijkingen.

Silicone Hydrogel lenzen
Lenzen vervaardigd uit silicone hydrogel zijn een nieuwe generatie zachte lenzen. Ze onderscheiden zich van de gangbare zachte lenzen in hun zuurstoftransmissie. Ze laten ongeveer 8 x meer zuurstof door dan de meest moderne zachte maandlenzen voor dagelijks gebruik.De bevochtiging van de lens is optimaal, waardoor de belasting voor het oog minder is, en het draagcomfort toeneemt. Uw ogen worden minder belemmerd in hun stofwisseling en blijven daardoor witter en gezonder.

Aanvankelijk werden ze door de fabrikanten gelanceerd als lenzen voor maandelijks dag en nacht gebruik. Dat wil zeggen dat de lenzen gedurende een maand dag en nacht aaneengesloten kunnen worden gedragen. De z.g. permanent wear-lenzen.

Wat betreft de zuurstoftransmissie is dat geen enkel probleem. De beschikbare zuurstof voor het hoornvlies is gedurende de nacht vrijwel hetzelfde als een gesloten oogsituatie zonder lens. De invloed van het dragen van dergelijke lenzen is daardoor minimaal. Oedeem, weefselveranderingen en vaatingroei behoren met deze lenzen absoluut tot het verleden. Ook het droger worden van de ogen in de loop van de dag behoort vaak tot de verleden tijd.

Echter, het dag en nacht dragen is niet altijd een wenselijke situatie en niet iedereen vindt het prettig. Deze lenzen ook uitstekend geschikt als daily wear dus alleen overdag te dragen. Dit materiaal is ook beschikbaar voor de normale overdag te dragen maandlenzen.

Wie deze lenzen als zodanig gaat dragen is er van verzekerd dat het gevoelige hoornvlies gedurende lange tijd geheel geen veranderingen ondergaat. Comfortabel en bijzonder veilig.

Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Maandlenzen

Maandlenzen dragen is vooruitzien! Het is een preventief systeem. Voordat de lens door opname van traanvochtbestanddelen (proteinen en eiwitten) vervuilt en het vochtgehalte van de lens hierdoor terugloopt, worden ze vervangen door een nieuw en fris paar lenzen. Maandlenzen worden geleverd als totaal oogzorgpakket; 6 paar lenzen, voldoende vloeistof voor een half jaar en een controle. Elke 6 maanden worden uw ogen en lenzen gecontroleerd. U ontvangt voor deze controle automatisch een uitnodiging. Wijzigen in sterkte en passing worden direct doorgevoerd. Spierings Optiek heeft deze lenzen in standaarduitvoering in alle sterkten op voorraad, u krijgt ze direct mee! Binnen het maandlenzensysteem kan een keuze worden gemaakt uit verschillende vloeistoffen.

Maandlenzen zijn er in verschillende uitvoeringen:

 • Sferisch (voor standaard correcties)
 • Torisch (voor cylindercorrecties)
 • Multifocaal (voor veraf en dichtbij)
 • Kleurlenzen (voor het veranderen van uw oogkleur)

U kunt deze lenzen gedurende een maand vrijblijvend en zonder kosten proberen.

Als maandlenzen passen we verschillende merken en/of lensmaterialen toe. Dit is afhankelijk van uw eisen en wensen en natuurlijk de toepasbaarheid voor uw ogen. Ook silicone hydrogel lenzen voor een nog optimalere zuurstof-transmissie behoren tot de mogelijkheden binnen het maandlenzensysteem. Wat betreft de zuurstoftransmissie zijn de maandlenzen geschikt voor dagelijks gebruik. (daily wear)

Als u wat vloeistof tekort komt kunt u zo een flesje bij ons komen halen; hier wordt niets voor gerekend! Ook als u een keertje een lens stuk heeft of u bent er een verloren, krijgt u zonder betaling een vervangende lens. Dus geen verassingen! Een vast bedrag per half jaar!

Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Daglenzen

Zeer populaire zijn tegenwoordig de daglenzen. Deze worden dagelijks vervangen en hebben geen onderhoud en vloeistof nodig. Dat is niet alleen zeer handig, maar ook erg comfortabel, veilig en hygiënisch. Mede doordat u geen vloeistof nodig heeft, valt de prijs van deze lenzen erg mee. Dit lenstype is ook ideaal om af te wisselen met een bril of een ander type contactlenzen; bijvoorbeeld tijdens uw vakantie. Ook worden deze lenzen vaak incidenteel gedragen bij het sporten of uitgaan.

Daglenzen zijn ook verkrijgbaar in torische (cylindercorrectie) en progressieve (veraf en lezen) uitvoering.

U kunt daglenzen vrijblijvend en zonder kosten 5 dagen proberen.

 Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Kleurlenzen

Met gekleurde zachte contactlenzen kunt u de kleur van uw ogen beïnvloeden of zelfs een andere kleur geven. Freshlook lenzen zijn voor bijna alle correcties toepasbaar; verziend ,bijziend en astigmatisme (cylindercorrectie). Ze zijn ook leverbaar zonder sterkte.

3 in 1 voor een subtiele verandering

RESBYLIT,Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

De combinatie van drie patronen, gevormd door minuscuul gekleurde pixels, zorgen ervoor dat de natuurlijke complexiteit van uw iris perfect wordt geïmiteerd.

Er zijn vier lenstypen die we onderscheiden:

 • Freshlook Colorblends (voor een subtiele kleurverandering)
 • Freshlook Colors (voor een opvallende kleurverandering)
 • Freshlook Dimensions (voor een versterking van je eigen oogkleur)
 • Freshlook Radiance (voor een extra schittering in je ogen)
 • Wild Eyes (Fun- lenzen)

Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Zachte multifocale lenzen

Het ingenieuze multifocaal profiel bij deze lenzen is geschikt voor het scherp zien op afstand en gelijkertijd voor nabij.

Het multifocaal profiel is zodanig geconstrueerd dat de optimale leeszone centraal zit. Rondom deze centrale leeszone is de vertesterkte gesitueerd. Bekend is dat tijdens het lezen of nabij zien de pupil altijd iets samentrekt en vernauwd. Het centraal geplaatste leesdeel zorgt dan hierbij voor een zo goed mogelijke scherpte tijdens het lezen. Het zien op afstand wordt door deze constructie zo min mogelijk beïnvloed. Met name in het donker, wanneer de pupil van het oog groot is, blijft het te benutten vertedeel zo groot mogelijk. Hinderlijke reflecties en schijnbeelden worden hierdoor sterk gereduceerd.

Iedereen die al sferische maandlenzen draagt en nu een leesbril nodig heeft kan deze lenzen gedurende een maand zonder kosten proberen. De lenzen zijn verkrijgbaar in 3 profielen vergelijkbaar met de leesbrilsterkte +1.00 of +2.00 en +3.00

Wilt u weten of deze lenzen voor u geschikt zijn?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies!

Zachte bifocale lenzen

BYO ROYAL zachte lenzen,Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

De BYO Royal lenzen hebben een apart in de voorzijde verwerkt leesgedeelte. Het ingenieuze bifocale lensontwerp is geschikt voor het scherp zien op afstand en tevens voor nabij. Deze lenzen hebben een speciale dynamische stabilisatie. Bij het lezen, wanneer de ogen zich iets naar onder richten, rust het translatievlak op het onderste ooglid en wordt de lens iets opgeduwd. Hierdoor komt het leesgedeelte goed voor het pupilvlak. Bij het recht vooruit zien in de verte, zakt het lensje weer iets naar beneden waardoor het leesgedeelte weer tot iets onder de pupil verschuift. Men kijkt dan volledig door het vertedeel van de lens.

Op deze wijze stoort het leesdeel in het geheel niet bij het veraf zien. Voor mensen die nu zachte contactlenzen dragen en toch een leesbril nodig hebben een ideale oplossing. Betreft de zuurstoftransmissie is de lens geschikt voor dagelijks gebruik.

Wilt u weten of u voor deze bifocale lenzen geschikt bent dan kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend advies.

Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Contactlensvloeistof

Het wordt nog wel eens onderschat, maar het gebruik van de juiste contactlensvloeistoffen is essentieel bij het met plezier dragen van uw contactlenzen. Bij het gebruiken van, voor het oog of de contactlens ongeschikte vloeistoffen, kunnen er allerlei lastige problemen ontstaan die er soms toe kunnen leiden dat gestopt moet worden met het dragen van de lenzen.

Enkele voorbeelden van die problemen zijn: branderigheid, jeuk, een droog gevoel, zanderigheid, wazig zicht, rode ogen, irritatie en allergische reacties. Spierings Optiek kan u goed adviseren over de voor u en uw lenzen meest geschikte vloeistoffen om deze problemen te voorkomen en/of op te lossen.

Het traanvocht van de ogen bevat onder andere proteïnen (eiwitten) en lipiden (vetten). Wanneer een contactlens na een dag dragen uit het oog gehaald wordt, moeten deze traanvochtbestanddelen goed verwijderd worden. Daarnaast is het van belang dat de lenzen iedere dag gedesinfecteerd worden en dat ze vochtig gehouden worden (zachte lenzen gaan kapot als ze uitdrogen). Deze aspecten zijn van groot belang om eerder genoemde problemen te voorkomen, zodat u uw contactlenzen met plezier kunt dragen.

De ene vloeistof is de andere niet!
Wat het verhaal een stuk ingewikkelder maakt, is het feit dat er op dit moment heel erg veel verschillende soorten en merken vloeistoffen worden aangeboden. Sommige lijken alleen te verschillen in prijs, maar de ene vloeistof is de andere niet. Contactlensvloeistoffen kunnen van elkaar verschillen in: werkingswijze, viscositeit, PH-waarde, wijze van verpakking, reinigend bestanddeel, desinfecterende werking en conserveermiddel.

Bij een vloeistof die meteen branderig aanvoelt bij het opzetten van de lenzen is het vrij simpel: die vloeistof is duidelijk niet geschikt. Anders is het bij problemen die pas na langere tijd optreden. Dit kan dan bijvoorbeeld zijn omdat de reinigende werking van de vloeistof onvoldoende is, waardoor het lensoppervlak minder glad wordt en de lens over het oog gaat schuren. Dit probleem treedt het meeste op bij de zogenaamde alles-in-een vloeistoffen. Deze vloeistoffen zijn erg verleidelijk omdat ze zo gemakkelijk in het gebruik zijn, maar ze hebben maar een beperkte reinigende waarde. Daardoor zijn ze niet geschikt voor de duurzame typen contactlenzen en voor personen met een ongunstige traanvochtsamenstelling. Deze vloeistof kan dus wel worden toegepast in snelvervangsystemen zoals maandlenzen en weeklenzen.

Allergie
Een ander voorbeeld is het feit dat iemand na verloop van tijd een allergie kan opbouwen voor een bepaald bestanddeel van de vloeistof. Meestal is het gebruikte conserveermiddel hier de boosdoener. Om dit laatste probleem op te lossen kan het nodig zijn om een vloeistof met een ander conserveermiddel te gebruiken. Ook zijn er speciale vloeistoffen in de handel zonder conserveermiddel.

Bij Spierings Optiek werken we alleen met gerenommeerde A-merken waarvan we absoluut zeker zijn van de kwaliteit en samenstelling. We kunnen alle gangbare vloeistoffen leveren, maar hebben deze niet allemaal op voorraad.

Het belangrijkste blijft een persoonlijk advies dat afhankelijk is van het soort lenzen dat u draagt en van uw ogen. Zo’n persoonlijk advies geven wij u graag, want als u de meest geschikte vloeistof gebruikt, draagt u uw lenzen met plezier. En dat is natuurlijk wat we allemaal willen!

Naast de vloeistof is hygiëne van groot belang. Was daarom ook altijd goed uw handen voordat u uw lenzen en ogen aanraakt. Zorg er ook altijd voor dat uw lenshouder schoon is, en vervang hem regelmatig.

Bij 6-maands vloeistofpakketten zit altijd een nieuwe lenshouder ingesloten

Een greep uit onze kwaliteitsvloeistoffen….

Unica Sensitive
BYO ROYAL zachte lenzen,Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Unica Sensitive is een all-in-one vloeistof voor het reinigen, desinfecteren en bewaren, afspoelen en inzetten van zachte contactlenzen. Unica Sensitive is een ideale verzorging voor gevoelige ogen. Door de toevoeging van HyaCare® (een kwalitatief hoogwaardig hyaluronan, speciaal vervaardigd voor gevoelige ogen) is het uitermate geschikt voor alle dragers van zachte contactlenzen. Dus ook voor dragers van de nieuwste generatie silicone hydrogel lenzen. Unica Sensitive is leverbaar in een fles van 350 ml en in een duopack, bestaande uit 2 flessen van 350 ml. De combinatie van een bijzonder ingrediënt, sodiumhyaluronate, beter bekend als hyaluronan en een minimale concentratie van conserveringsmiddelen, maakt Unica Sensitive de beste optie voor dragers van zachte contactlenzen met gevoelige ogen. De hyaluronan in de vloeistof zorgt met zijn viscoelastische en watervasthoudende eigenschappen voor een stabiele traanfilm, waardoor het draagcomfort wordt vergroot.

Avizor Multi en cleaner

Avizor GP multi is een licht visceuse vloeistof, die zorgt voor een uitstekende bevochtiging, ook onder minder gunstige omstandigheden. Door de visceuse samenstelling kunnen de lenzen ook uitstekend met deze vloeistof worden ingezet

Avizor GP cleaner is een melkwitte cleaner die de meest hardnekkige aanslag verwijdert. Deze vloeistof kan voor alle vormstabiele zuurstofdoorlatende lenzen worden gebruikt.

Ever Clean® 3-mnds pakket
BYO ROYAL zachte lenzen,Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Ever Clean® is een efficiënte oplossing voor diegenen die een maximum aan comfort willen combineren met de absolute zekerheid van totale reiniging en desinfectie. Het dagelijks gebruik van deze vloeistof zorgt ervoor dat de draagtijd per dag verlengd wordt door een hoog gevoel van comfort. Door de totale reiniging en desinfectie voelt de lens gedurende de levensduur van de lens iedere dag als nieuw aan. Het gepatenteerde Ever Clean® systeem bestaat uit een desinfectievloeistof op basis van 3% waterstofperoxide en Ever Clean® “Self Action®” tabletten bestaande uit een groene en een witte laag. De witte laag begint direct met de reiniging en zorgt voor de verwijdering van proteïne. Dit reinigingsproces begint direct, omdat er zonder een effectieve reiniging immers geen totale desinfectie mogelijk is. De groene laag begint op hetzelfde moment op een rustige manier met de neutralisatie van de desinfectievloeistof. Dit hele proces zorgt voor een grondige reiniging, desinfectie en totale eliminatie van proteïne zonder dat er “gepoetst” hoeft te worden! Dit conserveringsmiddel vrije systeem is geschikt voor zachte lenzen, harde lenzen en DreamLite nachtlenzen.

Avizor Moisture drops
BYO ROYAL zachte lenzen,Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Moisture Drops zijn bevochtigingdruppels gebaseerd op hyaluronan. Dit is een van nature in het oog aanwezig polymeer. Het comfort wordt daardoor sterk verbeterd en het zorgt voor bevochtiging van het oog en de lens. Onderzoekers die deelnamen aan de klinische studie, concludeerden dat het product uitstekend wordt verdragen en adviseren deze vloeistof te gebruiken in geval van droge ogen en oogirritatie.

INDICATIE

De combinatie van hyaluronan en een minimale hoeveelheid conserveringsmiddel maken Avizor Moisture Drops de ideale vloeistof voor gebruikers die last hebben van droge, geïrriteerde en rode ogen. Ze verzachten eveneens eventuele gevoeligheid bij het dragen van lenzen.

Lees meer over contactlenzen

Meer Berichten Laden