Zonnebrillen

Zonnebrillen combineren mode en functionaliteit. Ze zijn er natuurlijk in de eerste plaats om de ogen te beschermen tegen het zonlicht en tegen schadelijke UV-straling. Die straling is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen dus een goede bescherming is geen overbodige luxe. Behalve om je ogen te beschermen tegen de UV-straling en het felle licht van de zon gebruik je een zonnebril tegenwoordig natuurlijk ook als mode accessoire.

Zonnebrillen als bescherming

Zonnebrillen beschermen uw ogen tegen schadelijke UV-straling en hinderlijk fel licht. Net als bij zonnebrand-crèmes kennen zonnebrillenglazen een soort beschermingsfactor.

Zonnebrillen als mode accessoire

Zonnebrillen zijn de afgelopen jaren een belangrijk mode accessoire geworden. In Italië ga je de deur niet uit zonder zonnebril en in Nederland gaat het ook snel die kant op.

Laat u inspireren door de nieuwe trends en bezoek daarom eens vrijblijvend onze winkel. Een zonnebril moet je passen, op je neus zien, zodat je tot een goede keuze komt die bij je past. Uiteraard zijn ook de glazen van belang. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur en stelt andere eisen. Er zijn glazen in de standaardkleuren bruin, grijs groen, zoals ook in verschillende modetinten elk weer in verschillende absorpties (kleurintensiteit) De meest gebruikte is 70 – 85%.

UV-Bescherming 

De andere kant van de zon

Het is al lang bekend dat we huidproblemen kunnen krijgen als we ons onbeschermd aan veel zon blootstellen. Niet iedereen weet echter dat Ultra Violet licht ook uw ogen kan beschadigen. Zonneschijn wordt over het algemeen gezien als weldadig, vrijwel iedereen geniet ervan. Onder invloed van het UV-licht, zo’n 2% van alle zonnestralen, krijgen we in de zon een “gezond” zomers tintje. Toch moeten we bedacht zijn op de minder prettige kant van dat UV-licht!

De effecten van UV-straling

Het meeste UV-licht dat onze ogen bereikt wordt geabsorbeerd door het hoornvlies en de ooglens. Wordt het oog echter blootgesteld aan een ‘overdosis’ UV-licht, dan kan dit tot problemen leiden en schadelijk zijn voor het oog. Tijdens de wintersport kan een slechte bescherming zelfs leiden tot sneeuwblindheid. Door de weerspiegeling op het water kan het oog tijdens het intensief beoefenen van watersport geïrriteerd raken.

Bescherming tegen UV

Kwaliteitszonnebrillen zijn verkrijgbaar met verschillende beschermingskwalificaties. De kleur van de glazen heeft weinig tot geen invloed op de mate van bescherming. Zonneglazen moeten binnen de Europese wetgeving UV-licht tot 380nm wegfilteren. Voor veel water- en wintersporters is een extra UV400 bescherming géén overbodige luxe!

Serengeti

Serengeti Zonnebrillen zijn het neusje van de zalm!

De glazen beschikken over bijzondere kwaliteiten. Alle typen Serengeti zonnebrillen beschikken over de volgende eigenschappen:

 • Spectral Control Filters
 • Fotocromatisch
 • Volledige UVA- en UVB -bescherming
 • Anti reflex coating

Spectral Control Filters

serengeti, Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Licht van bepaalde golflengte wordt door Serengeti glazen uitgefilterd. Wit licht bestaat uit alle kleuren. Elke kleur heeft een andere golflengte en elke golflengte heeft zijn eigen breking. Het blauwe licht breekt sterker en vormt een brandpunt voor het netvlies. Dit heeft tot gevolg dat men op een zonnige dag een z.g.  blauwzweem ziet. Serengeti glazen filteren het blauwe licht voor het grootste gedeelte  uit, en corrigeren de overige kleuren. Dit heeft tot gevolg dat men een contrastrijker  beeld ziet.

Fotocromatisch

serengeti, Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Deze lenzen zijn meekleurend. In de zon en bij fel licht kleuren ze donkerder voor een nog betere bescherming. 

Polariserend
 serengeti, Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Polariserende glazen halen hinderlijke schittering van oppervlakte weg, en geven daardoor een helderder beeld.

UVA- en UVB -bescherming

Serengeti glazen geven de maximale bescherming tegen het schadelijke UV-licht. Ze houden 100% UVB en 98,5% UVA tegen. Dit is een bovengemiddeld resultaat.

Anti reflex coating

Serengeti glazen zijn aan de binnenzijde voorzien van een ontspiegeling, hetgeen hinderlijke reflecties voorkomt. NB: Spierings Optiek levert ook zonneglazen in uw sterkte met een ontspiegeling aan de binnenzijde. 

serengeti, Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten, serengeti, Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten, serengeti, Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten, serengeti, Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten, serengeti, Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten, serengeti, Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten, serengeti, Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten, serengeti, Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten, serengeti, Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten, serengeti, Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

serengeti, Spierings optiek Haelen, brillen, lenzen, gehoorapparaten,

Overzetzonnebril

De overzet-zonnebrillen of fit-over brillen draag je over je gewone bril heen.
De nieuwe collectie kenmerkt zich door meerdere frisse kleuren. Maar liefst 7 modellen in 14 kleuren!

Leverbaar met diverse glazen:

 • polariserend bruin
 • polariserend grijs
 • drivers
 • nightdrive
 • speciale filterglazen voor gebruik bij macula-degeneratie

High Contrast.
Overzetbrillen voor ‘s nachts autorijden.
Met hoogwaardige CRX-lenzen.

Overzetbrillen met contrastverhogende glazen worden o.a. gebruikt voor sportactiviteiten: vissport, golf en schietsport.

 • De oranje tinten zijn populair bij golfers.
 • De gele lens is uitermate geschikt voor het ‘s nachts autorijden of bij bewolkt, regenachtig of mistig weer.