Welkom in de wereld van het oudste Nederlands horlogemerk Prisma. Een uitnodiging van creativiteit en vakmanschap. Weet u nog wanneer u uw eerste Prisma horloge kreeg? Veel Nederlanders weten dit moment nog goed te benoemen.

Prisma, een oerdegelijk merk met grote bekendheid. Voortdurend anders en toch altijd prettig vertrouwd. Sinds het eerste horloge in 1948 werd gemaakt, is het merk uitgegroeid tot het oudste en bekendste horlogemerk van Nederland. In die tijd zijn de collecties met hun tijd meegegaan, zonder het goede van vroeger uit het oog te verliezen. Met Prisma heeft u altijd kwaliteit om uw pols.

Het eerste Prisma horloge werd gemaakt om kwalitatief hoogstaande, elegante horloges op de markt te brengen voor een eerlijke prijs. Al sinds de start van het merk zijn dit de fundamentele kernwaarden. Deze passie zit diepgeworteld in de Nederlandse cultuur. Simpel, eerlijk en betrouwbaar. Hierdoor heeft Prisma een plekje gekregen in het hart van vele Nederlanders.

Prisma is vernoemd naar de vorm van een geslepen diamant. Het diverse licht dat door een schitterende diamant valt, staat voor de veelzijdigheid van het merk. Elk persoon heeft zijn eigen ambities en dromen. Een horloge is daarom één van de meest bepalende accessoires om de wereld een beetje meer van jezelf te laten zien.

Een leuk feitje is ook dat Prisma één van de eerste horlogemerken was met kwartsuurwerken. Dankzij deze innovatie gaf het horloge nauwkeuriger de tijd weer en werd het goedkoper in aanschaf. Daarnaast bleef Prisma mechanische en gouden horloges produceren die favoriet waren om als cadeau te geven.

De horloge collecties

Prisma is Nederland en Nederland is Prisma. Zo divers de Nederlandse bevolking is, zo gevarieerd is ook het aanbod horloges. Van betrouwbare werkhorloges tot design uurwerken. Een mooi horloge is een fantastische uitdrukking van karakter. Het maakt niet uit wat je doet in het alledaagse leven. Dit Nederlandse horlogemerk heeft het juiste horloge voor jou. Met trots deelt Prisma het open Nederlandse gevoel. De Prisma collecties versterken de Nederlandse levensstijl.

Hoogste toewijding aan vakmanschap.

Polshorloges werden voor het eerst gedragen door militairen tegen het einde van de negentiende eeuw. Het was duidelijk dat het gebruik van zakhorloges in het heetst van de strijd onpraktisch was, dus officiers begonnen de horloges aan hun pols vast te maken. Horloges uit die tijd waren niet bestand tegen zware schokken. De kwaliteit van gebruikte materialen is  in de daaropvolgende jaren veel verbeterd.

Alle Prisma horloges zijn gemaakt van volledig roestvrij staal of titanium. Een selectie van deze kwaliteitshorloges heeft ook (krasbestendig) saffierglas.  Horloges met 10 ATM of zelfs 20 ATM waterdichtheid zijn hierop geen uitzondering. De lederen banden zijn hypoallergeen. Er worden alleen materialen van de hoogste kwaliteit gebruikt. Dus met een Prisma horloge heb je écht kwaliteit om je pols.

Kwaliteitshorloges hebben een goed uurwerk. In het midden van de 20ste eeuw was Prisma een van ’s werelds eerste horlogemerken met een kwarts-uurwerk. Een groot voordeel van dit uurwerk is dat er minder bewegende delen nodig zijn. Deze innovatie maakte Prisma horloges accurater en goedkoper.

Er zijn verschillende merken en soorten kwartsuurwerken. Prisma gebruikt Ronda (Zwitsers), Miyota en Seiko (Japans). Deze staan bekend om hun duurzaamheid en goede prijs-kwaliteitsverhouding, hetgeen in lijn staat met Prisma’s missie om betrouwbare uurwerken te bieden voor dagelijks gebruik. Om er zeker van te zijn dat u een goed horloge krijgt, heeft u bij alle gekochte modellen een garantie van twee jaar vanaf de aankoopdatum.

Waterdichtheid

Bijna niets is zo schadelijk voor je horloge als water. Dus waterdichtheid is onlosmakelijk verbonden met een kwaliteitshorloge. Dat is de reden waarom alle Prisma-horloges waterbestendig zijn. Natuurlijk zijn er veel verschillende gradaties in waterdichtheid. Sommige waterdichte horloges maken alleen contact met water tijdens handwas of een regenbui, dus 3 ATM is voldoende. 5 ATM waterbestendig werkt ook prima voor douchen, . Een stap omhoog is 10 ATM waterbestendig, waarmee je kunt zwemmen. Prisma biedt ook horloges met 20 ATM en zelfs een diepzee duikhorloge met 100 ATM. Alle Prisma-horloges zijn getest op waterdichtheid in een laboratorium.

Een expressie van karakter

Is kwaliteit dan alles wat je verwacht van een horloge? Natuurlijk niet. Je horloge is een statement. Waarschijnlijk het meest bepalende accessoire dat er is. Dat is misschien ook waarom we zo’n fan zijn van horloges. Een Prisma geeft een beetje inzicht in wie je bent. Het vertegenwoordigt je levensstijl. Dit Nederlandse horlogemerk is comfortabel,  stijlvol en modern met een klassieke touch of cool en sportief, omdat het gewoon goed voelt om sportief te zijn. Het activeert een positieve levenshouding. Daarom biedt het Nederlandse horlogemerk Prisma ook trendy modellen voor elke gelegenheid. Maak je look af met één van deze opvallende uurwerken.

Veel mensen houden van het Nederlandse horlogemerk, vanwege de veelzijdige ontwerpen. Het is daarom niet verrassend dat Prisma met ongeveer 35 ontwerpers werkt om mooie designs te maken. Elk klein detail in het ontwerp krijgt aandacht. Alleen al voor de wijzerplaat zijn er honderden mogelijkheden. Denk aan de index (streepjes, punten, cijfers), de wijzers, materiaal, glasvorm en kleur. Allen hebben invloed op het totaal plaatje.

Daarom is een prachtig horloge de perfecte manier om uw unieke eigenschappen aan de wereld te laten zien. Er wordt ook nagedacht over hoe het horloge aanvoelt, omdat we begrijpen dat je plezier moet hebben aan het dragen van je horloge. We willen dat iedereen blij is met zijn uiterlijk. Of je nu op zoek bent naar iets klassieks, elegants of sportiefs. Prisma biedt u het aantrekkelijke accessoire.

Experimenteer welk model bij je past en je unieke persoonlijkheid benadrukt. In tegenstelling tot andere items die mensen traditioneel kopen om zichzelf te uiten, is een horloge (en natuurlijk een bril) constant in beeld. Dat is de reden waarom we extra inspanningen leveren om prachtige heren- en dames-horloges te maken.

Een goede stijl hoeft niet duur te zijn

Betaalbare horloges doen niet af aan een geweldige stijl. Zorg er dus voor dat je op het ontwerp, de kleur en het materiaal van het accessoire let. De opties zijn eindeloos. Immers, een goede stijl is er één die echt van jou is.

Bovendien is stijl veel interessanter dan mode. Een horloge dat slechts een seizoen te dragen is, is niet betaalbaar of van inferieure kwaliteit. Ons doel is dus  horloges aan te bieden met een tijdloos ontwerp. Sla de snelle weg in de modewereld over en kies voor duurzame, kwalitatieve en betaalbare producten die bij je persoonlijkheid passen.

FAQ items aan het laden...