U kunt bij ons terecht voor professionele foto’s voor alle identiteitspapieren. Optimale studio-kwaliteit door juiste belichting is gewaarborgd. We weten precies aan welke strenge wettelijke eisen foto’s voor identiteitspapieren moeten voldoen. Zo maken we officiële foto’s voor alle visa wereldwijd. We weten precies aan welke eisen visa foto’s voor verschillende landen moeten voldoen.

U kunt uw foto’s ook per email ontvangen!

U ontvangt 4 pasfoto’s voor € 10,-

We passen uw bril eerst goed af en reinigen deze als u brildragend bent en u met uw bril op op de foto wilt.

De overheid stelt nogal wat eisen aan foto’s voor paspoorten,  identiteitskaarten en rijbewijzen.
Wij geven hier de belangrijkste punten, die goed zijn om te weten voordat u een pasfoto laat maken. Nederlandse reisdocumenten (het paspoort en de Nederlandse identiteitskaart), zijn voorzien van een chip, waarin een gezichtsopname digitaal is opgeslagen. De opgeslagen foto is in kleur, de foto op het reisdocument is in zwart-wit.

Rechtuit kijken
U moet recht in de camera kijken. De foto moet zo worden gemaakt dat u er natuurlijk uitziet.

Niet lachen
U moet neutraal kijken. U mag niet lachen, wel vriendelijk kijken.  De mond moet gesloten zijn.

Met of zonder bril
Uw bril mag niet de oorzaak zijn dat de ogen minder goed zichtbaar zijn. Spiegelt het glas te sterk, of vormt het montuur teveel schaduw in de ogen, zet dan uw bril af.

Gezicht en ogen goed zichtbaar
Zorg ervoor dat uw gezicht (ook de zichtbare zijkanten) niet bedekt wordt. Uw ogen moeten goed te zien zijn en mogen ook niet onder haar verborgen gaan. De ooraanzet moet zichtbaar zijn om de afstand tussen de oren vast te kunnen stellen. De oren zelf hoeven niet zichtbaar te zijn. Er mag geen schaduwvorming in het gezicht zijn. De ogen mogen niet in schaduw wegvallen. Accessoires/sieraden zoals haarband, oorbellen enz. mogen niet reflecteren. Hoofdbedekking is alleen toegestaan op grond van godsdienstige, levensbeschouwelijke of medische redenen (zie de uitzonderingsbepalingen op de paspoortwebsite van het ministerie).

Baby’s, peuters, kleuters
De eisen voor baby’s, peuters en kleuters (jonger dan zes jaar) zijn niet altijd even makkelijk te handhaven. Neutraal kijken, recht in de camera kijken, of mond gesloten houden, dat wil bij kleintjes vaak niet lukken. De foto’s worden daar dan ook niet op afgekeurd. Ook de regels ‘ogen op een horizontale lijn’, ‘hoofd gekanteld’ en ‘schouders recht’ worden minder strak gehanteerd. Moet u uw baby overeind houden, dan mogen uw handen niet in beeld zijn.

Technische eisen:

  • De pasfoto moet in kleur zijn. Hij wordt in zwart/wit afgebeeld maar hij wordt in kleur opgeslagen in de chip van paspoort of identiteitskaart.
  • Het formaat is 35 x 45 mm (b x h).
  • De afstand tussen de oren moet minimaal 16 mm, maximaal 20 mm zijn.
  • De afstand van kin tot kruin moet minimaal 26 mm, maximaal 30 mm zijn (11 jaar en ouder). Minimaal 19, maximaal 30 mm voor kinderen tot en met 10 jaar.
  • De foto moet worden afgedrukt op hoogwaardig, glad fotopapier, met een resolutie van minimaal 400 dots per inch.
  • De foto mag niet bewerkt zijn. Een kopie is niet toegestaan. De achtergrond moet egaal van kleur zijn. Tussen hoofd en achtergrond moet voldoende contrast zijn.