Boccia is al jarenlang een trendy horlogemerk. Ook heeft Boccia zich toegelegd op het ontwikkelen van een grote titanium sieradencollectie voor een brede doelgroep. En het resultaat mag er zijn. De sieraden zijn perfect te combineren met de horloges, waardoor aantrekkelijke sets ontstaan.

De Boccia Time & Jewels-collectie bestaat uit stijlvolle horloges en sieraden voor modieuze mensen. De inbreng van designers als Jeff Miller uit New York, Michael Qvortrup uit Kopenhagen en Minuca S. Casadevall uit Barcelona geeft de Boccia-collectie een internationale uitstraling. De collectie is eigentijds, dynamisch en jong. De kwaliteit komt – behalve in het gebruik van uitzonderlijke grondstoffen – tot uiting in de perfecte afwerking.

Alle Boccia horloges en sieraden worden uitsluitend van nikkelvrij puur titanium vervaardigd. Alhoewel dit lichte materiaal relatief veel op aarde voorkomt, is de winning zeer gecompliceerd en kostbaar. Titaan gaat namelijk gemakkelijk chemische verbindingen aan met andere elementen. Het metaal, veelvuldig toegepast in o.a. satellieten, moet men eerst met veel moeite uit steen, zand en leem extraheren. Boccia is specialist in het bewerken van dit moeilijke materiaal.

Puur titanium is titaan met een zuiverheidsgehalte tussen 99,0 en 99,7%. Het achterblijven van minimale restanten aan stikstof, zuurstof, koolstof en wolfraam is bij de productie onvermijdbaar. Titanium is buitengewoon corrosiebestendig en even sterk als staal, maar heeft slechts 40% van de dichtheid daarvan. Door z’n lichtheid is titanium zeer plezierig te dragen. de hardheid van titanium maakt het ook extreem duurzaam. Bovendien is titanium bijzonder huidvriendelijk.